Vesterålskraft Nett må bytte navn – går for norrønt

«Vestáll» er det nye navnet på nettselskapet for Bø, Øksnes og Sortland.

Vestall

I fjor bestemte myndighetene at nettselskaper som er en del av selskap med flere virksomheter, ikke kan hete det samme som disse andre virksomhetene.

Dette for å skape et tydeligere skille mellom nettvirksomheten – som er et regulert monopol – og annen konkurranseutsatt virksomhet. Som kraftproduksjon, bredbånd eller salg av strøm. De andre selskapene i Vesterålskraft-konsernet beholder altså navnene sine.

Nå er det klart hva dagens Vesterålskraft Nett AS vil hete:

Etter en navnekonkurranse blant de ansatte i konsernet, har valget falgt på Vestall AS.

Navnet er inspirert av det gamle, norrøne navnet på Vesterålen, Vestrálar, som igjen er en flertallsform av Vestáll.

Ifølge Store Norske Leksikon er sistnevnte sammensatt av vest (vestri) og áll, og navnet beskriver en «stripe» eller «smal renne gjennom et grunt farvann». Det kan ha vært et opprinnelig navn på Langøya, eller bare den bosatte stripen på vestsiden av øya.

Navneskiftet vil formelt finne sted før nyttår. For kundene vil det i praksis ha liten betydning, understreker daglig leder Torbjørn Åsbakk i Vesterålskraft Nett – snart Vestall AS.

– Selskapets oppgave, uavhengig av navn vil fortsatt være den samme; vi skal bygge ut og sikre en stabil strømforsyning, og bidra i elektrifiseringen av samfunnet for å oppnå det grønne skiftet, sier han.

Navneendringen betyr at nettleien i framtiden skal gå til Vestall. Men som i dag faktureres nettleien for de fleste kundene av strømleverandøren.

Endringen skjer forøvrig uavhengig av eventuelle salg eller endringer av Vesterålskrafts eierstruktur – og har ingenting med den prosessen å gjøre

Følg oss på: Vestall AS Postboks 103, 8401 Sortland Tlf: 76 11 25 01 Personvern & cookies